X
Annons
X
”Jag har känt hela livet att det har varit så fult att känna starkt för saker”, säger Ester Eriksson som tillslut började bearbeta sina känslor i serieformat.
”Jag har känt hela livet att det har varit så fult att känna starkt för saker”, säger Ester Eriksson som tillslut började bearbeta sina känslor i serieformat. Foto: Adam Wrafter

Långben räddade henne ur mörkret

Långläsning

Från självskada till Långben – serietecknaren Ester Eriksson, som blev hyllad för sin hudlösa skildring av en psykisk kollaps i "Det finns ingenstans att fly", tar långbenta kliv in i skamlöshet och livsglädje i sin nya bok "Jag, Esters rester".

Vi hittar ett lugnare hörn på den kaotiska seriemässan på Kulturhuset i Stockholm. Ester Eriksson är upprest från Malmö bara över dagen, hennes bebis är sex veckor gammal, serieskaparrollen är satt lite på vänt. Men Ester i skepnad av Långben frodas på Instagramkontot Esters_rester och nu har hon just blivit bok.

– Långben är så rolig att teckna, ligger bra i handen. Handskarna, och den lilla hatten...

”Jag har känt hela livet att det har varit så fult att känna starkt för saker”, säger Ester Eriksson som tillslut började bearbeta sina känslor i serieformat.

Foto: Adam Wrafter Bild 1 av 7

I ”Jag, Esters rester” möter Långbens-Ester svärtan med ett gapskratt.

Foto: Ester Eriksson Bild 2 av 7
Bild 3 av 7

I sin debut ”Det finns ingenstans att fly” fångar Ester Eriksson ångestens nolläge.

Foto: Ester Eriksson Bild 4 av 7

Mycket av Ester Erikssons serier kretsar kring kampen för att inte skambelägga sig själv för att livet känns och gör ont på riktigt.

Foto: Adam Wrafter Bild 5 av 7

På Instagramkontot Esters_rester fångar Ester Eriksson saker som sker i hennes liv. Även mötet med Svenska Dagbladet.

Bild 6 av 7

”Jag började att rita de här teckningarna när jag var i slutet av förra boken. Jag kände mig låst i rutorna och trött på l serieromanformatet.” säger Ester Eriksson om sin nya bok ”Jag, Esters rester”.

Foto: Adam Wrafter Bild 7 av 7
Annons
X
Annons
X
Annons
X