Långa säljtider ger megautbud på visningshelg

I december var snittförsäljningstiden för bostadsrätter 23 dagar, vilket är den längsta tiden sedan 2013 och en ökning med en vecka sedan 2016.
I december var snittförsäljningstiden för bostadsrätter 23 dagar, vilket är den längsta tiden sedan 2013 och en ökning med en vecka sedan 2016. Foto: Henrik Montgomery/TT

Till helgen ger sig tusentals svenskar ut i hopp om att hitta en ny bostad. Samtidigt hoppas säljarna att den stora visningshelgen blir en vändning efter jul- och nyårsstiltjen. Enligt statistik från Hemnet var december ovanligt sval på bostadsmarknaden.

Under strecket
Helen Preutz/TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Så snart granen städats ut och julstjärnorna plockats ner passar många på att lägga ut sin bostad till försäljning. Mäklarna brukar prata om detta som den första stora visningshelgen. I år väntas utbudet av bostadsrätter vara rekordstort. Detta beror på att många osålda bostäder ligger kvar på Hemnet då försäljningen under december gick ovanligt trögt.

Sett till riket låg en bostadsrätt i snitt ute till försäljning 23 dagar i december. Det är en ökning med 5 procent jämfört med samma månad 2017. Siffrorna visar på skillnader mellan regionerna. I Västa Götalands län ökade mediantiden för försäljningen av bostadsrätter med 21 procent medan den minskade med 4 procent i Stockholms län och förblev oförändrad i Skåne län.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons