Annons

Landvinningar i nordväst för syrisk militär

Syriska styrkor har omringat rebeller i flera städer i landets nordvästra delar men också intagit städer, rapporterar statliga medier och observatörer.

Flera av städerna har kontrollerats av rebellerna i årtal.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Den syriska militären rör sig med ryskt understöd allt längre in i rebellernas områden, rapporterar landets statliga tv-kanal al-Ikhbariya. En turkisk observationspost i staden Morek i den norra delen av Hamaprovinsen är omringad sedan regeringsstyrkor tagit flera andra städer och byar och trängt djupt in i området, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.

Stora delar av området har kontrollerats av rebeller i flera år men är enligt tv-kanalen nu antingen under militärens kontroll eller inom skjutavstånd. Framför allt den al-Qaidakopplade jihadistalliansen Hayat Tahrir al-Sham (HTS) har stark närvaro i nordväst, men även andra rebellgrupper. Det är rebellernas sista starka fäste efter drygt åtta års krig.

En turkisk militärkonvoj som fastnat norr om staden Khan Sheikhun i nordvästra Syrien sedan staden intagits av regimen.

Foto: Murat Kibritoglu/DHA/AP/TT Bild 1 av 3

Medlemmar av den syriska organisationen Vita hjälmarna i Idlib springer genom en gata i staden Jisr al-Shugur som utsatts för en av regimens flygattacker. Arkivbild.

Foto: Vita hjälmarna/AP/TT Bild 2 av 3

Syriska styrkor har bland annat omringat en turkisk observationspost i staden Morek.

Foto: TT Bild 3 av 3
Annons
Annons
Annons