Landstinget tvingas spara 878 miljoner

Landstinget i Stockholm måste oförutsett spara totalt 878 miljoner kronor i år. Det är betydligt mer än vad hela färdtjänsten kostar, men politikernas ambition är att besparingarna inte ska drabba vården. För Stockholms stad är det 390 miljoner som försvinner. Landstinget i Stockholm måste oförutsett spara totalt 878 miljoner kronor i år. Det är betydligt mer än vad hela färdtjänsten kostar, men politikernas ambition är att besparingarna inte ska drabba vården. För Stockholms stad är det 390 miljoner som försvinner.

Under strecket
Publicerad
Annons

Regeringens oväntade nedskärningar av kommunbidragen, som SvD skrev om i går betyder för Stockholms läns landsting 177 miljoner kronor.
Därtill kommer 701 miljoner i beräknad försämring av skatteintäkterna som inte finns med i budgeten. Det blir 878 miljoner som ska sparas i landstinget, i år.

– Vi dammsuger hela landstinget efter eventuella reserver. Jag vill inte uttala mig om de finns. Men det är en budget på över 50 miljarder. Och man har varit olika försiktig på olika håll, säger Helena Holmstedt, finansdirektör i landstinget

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons