Annons

Landstinget långt från ekomål

Om drygt två år ska sjukhusmaten i Stockholm innehålla minst en fjärdedel ekologiska ingredienser. Men det är långt till målet visar landstingets egna siffror: I dag är eko-snittet för matvaror som levereras endast 9 procent.

Under strecket
Publicerad
Middag på Södersjukhuset i Stockholm. Patienternas mat lagas på närbelägna Rosenlunds kök enligt traditionell storköksmetod. ”De flesta säger att maten är god här”, säger sjuksköterskan Kajsa Persson.
Middag på Södersjukhuset i Stockholm. Patienternas mat lagas på närbelägna Rosenlunds kök enligt traditionell storköksmetod. ”De flesta säger att maten är god här”, säger sjuksköterskan Kajsa Persson. Foto: TOMAS ONEBORG

Klockan är strax efter 17 och det är middag på Kardiologen på Södersjukhuset i Stockholm. Det serveras pasta med fisk och skaldjurssås och rotssakssallad.

Middag på Södersjukhuset i Stockholm. Patienternas mat lagas på närbelägna Rosenlunds kök enligt traditionell storköksmetod. ”De flesta säger att maten är god här”, säger sjuksköterskan Kajsa Persson.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons