Landstinget långt från ekomål

Om drygt två år ska sjukhusmaten i Stockholm innehålla minst en fjärdedel ekologiska ingredienser. Men det är långt till målet visar landstingets egna siffror: I dag är eko-snittet för matvaror som levereras endast 9 procent.

Under strecket
Publicerad
Middag på Södersjukhuset i Stockholm. Patienternas mat lagas på närbelägna Rosenlunds kök enligt traditionell storköksmetod. ”De flesta säger att maten är god här”, säger sjuksköterskan Kajsa Persson.

Middag på Södersjukhuset i Stockholm. Patienternas mat lagas på närbelägna Rosenlunds kök enligt traditionell storköksmetod. ”De flesta säger att maten är god här”, säger sjuksköterskan Kajsa Persson.

Foto: TOMAS ONEBORG
Annons

Klockan är strax efter 17 och det är middag på Kardiologen på Södersjukhuset i Stockholm. Det serveras pasta med fisk och skaldjurssås och rotssakssallad.

Här får patienterna äta sin mat från riktiga tallrikar, inte i svarta plastbyttor, och måltiderna lagas på närbelägna Rosenlunds kök. Förra året var 10 procent av ingredienserna i maten där ekologiska, men mer ska det bli.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons