Landstinget bekräftar höjd kostnad

Stockholms läns landsting bekräftar nu att kostnaden för att bygga och utrusta Nya Karolinska i Solna stigit till 22,8 miljarder kronor. Det är en mycket påtaglig ökning mot de 14,5 miljarder som kommunicerats tidigare.

Under strecket
Publicerad
Efter SvD:s granskning av Nya Karolinska i Solna har Stockholms läns landsting ändrat sina uppgifter och hävdar nu att totalkostnaden kommer att hamna på 22,8 miljarder kronor.  Så sent som i tisdags uppgav Landstinget att kostnaden skulle landa på 14,5 miljarder.

Efter SvD:s granskning av Nya Karolinska i Solna har Stockholms läns landsting ändrat sina uppgifter och hävdar nu att totalkostnaden kommer att hamna på 22,8 miljarder kronor. Så sent som i tisdags uppgav Landstinget att kostnaden skulle landa på 14,5 miljarder.

Foto: TOMAS ONEBORG
Annons

Redan andra dagen av SvD:s granskning av Nya Karolinska ändrade landstingsledningen radikalt sin syn på hur mycket det nya sjukhuset kostar att bygga. Den summa som används är inte längre 14,5 miljarder utan i stället 22,8 miljarder.

Så sent som för ett par veckor sedan hävdade finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl bestämt på SvD:s direkta fråga att det kostade 14,5 miljarder kronor att bygga det nya specialistsjukhuset.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons