Annons
X
Annons
X

”Landskrona en stad i förstämning”

Landskrona är en stad i förstämning, och ryktena om den brutala dödsmisshandeln av en 78-årig kvinna på en p-plats för en vecka sedan surrar tätt, enligt kyrkoherde Bengt Karlgren i Landskrona.

Han har tagit initiativ till manifestationer som hölls i kyrkan Sofia Albertina i Landskrona i dag.

– Det pratas mycket om vad som hänt, och då sitter var och en med sin vrede och upprördhet. Därför vill jag ge folk möjligheten att genom en manifestation ta avstånd från detta, säger Bengt Karlgren till SvD.

Den misstänkta 23-årige mannen har hängts ut på nätet, bland annat i flera bloggar, och hans familj har polisanmält hot som riktats mot dem.

Familjen har invandrarbakgrund och enligt 23-åringens advokat Urban Jansson har några av hoten, som kommit både via telefon och internet, haft rasistiska förtecken.

Annons
X

Flera Sverigedemokratiska bloggar har också tagit upp fallet.

– Genom den här manifestationen vill vi visa att Landskronaborna värnar om sin stad, och vi vill förhindra ökat vi och dom-tänkande. Även de andra trossamfunden i staden kommer att delta, vilket är bra, för det finns redan mycket uppdelning i vår stad. Nu visar vi att vi gemensamt tar avstånd från våldet, säger Bengt Karlgren.

Manifestationen i kyrkan ägde rum klockan 13. En timme senare var det dags för ännu en maniefestation mot våld, på Rådhustorget i Landskrona.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Igår höll också fyra muslimska organisationer presskonferens då även medlemmar ur 23-årinens familj deltog.

  – Vi tyckte att det var nödvändigt för det är så oroliga känslor i staden nu. Vi uppmanar till lugn i väntan på vad polisens utredning visar, säger Bassam Ahmad, talesman för föreningen Grupp 194.

  Grupp 194 deltog vid manifestationen i kyrkan idag.

  – Jag tycker att det är viktigt att alla får veta att vi arabiska och muslimska föreningar i staden tar avstånd från våld och från beteendet som vållat den här kvinnans död. Vi tycker att vi har det ansvaret eftersom vi är en del av samhället , säger Bassam Ahmad.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X