Krisåtgärderna – land för land

ECB-chefen Christine Lagarde varnar för att världen kan komma ”se ett scenario som påminner om finanskrisen 2008” om inte tillräckliga stimulansåtgärder sjösätts.
ECB-chefen Christine Lagarde varnar för att världen kan komma ”se ett scenario som påminner om finanskrisen 2008” om inte tillräckliga stimulansåtgärder sjösätts. Foto: Alain Robert/TT

EU öronmärker 25 miljarder euro för att gjuta olja på vågorna kring coronaepidemin. Italien vill skjuta till 16 miljarder euro. Också i Sverige ska ett krispaket gå igenom i rekordfart. Över hela Europa och världen försöker stater desperat hålla igång en allt segare ekonomi.

Under strecket
Publicerad
Annons

Regeringen aviserade i veckan en snabbehandling av det coronakrispaket som tidigare väntades i augusti. Nu blir det den 1 maj istället.

Paketet innehåller bland annat slopad karensdag – en tillfällig reform som gäller redan från onsdagen den 11 mars. Förutom det kommer regeringen att skjuta till 1 miljard kronor till regioner och kommuner för de extra kostnaderna relaterade till coronaviruset.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons