Lammgryta allt-i-ett

Lammkotletter, potatis och grönsaker puttrar länge i en lergryta till angenäm smak och mörhet.

Under strecket
Publicerad
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Annons
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

4 portioner

4–6 lammkotletter eller lammstek i skivor

1 rödlök

6 vitlöksklyftor

8–10 potatisar

1 msk olivolja

Salt och svartpeppar från kvarn

1 burk hela tomater

1/2 citron

2–3 rosmarinkvistar

  1. Blötlägg lergrytan 15 minuter.
  2. Lägg köttet i grytan. Skala rödlök och vitlök och skär rödlöken i båtar. Skala potatisen och skär i klyftor. Lägg alltsammans i grytan. Droppa över olivoljan och salta och peppra ganska rejält. Blanda alltsammans.
  3. Skär tomaterna i bitar och lägg i dem. Tillsätt citronen och rosmarinkvistarna och lägg på locket.
  4. Sätt in i kall ugn och ställ termostaten på 200 grader. Låt stå i ugnen i 2 timmar, tills köttet är mycket mört och potatisen mjuk. Ta av locket och låt puttra ytterligare en halvtimme.
  5. Några särskilda tillbehör behövs inte men jag brukar servera med ett gott bröd att doppa i den fantastiskt goda skyn.

Ingrid Eriksson

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons