Lambertz: Jag har inte bluffat

Göran Lambertz ångrar inte att han inte försökte hitta dokumentation som stödde det som han lade fram som omständigheter som talar för Sture Bergwalls skuld, och istället litade på muntliga uppgifter från utredarna. ”Det är en prioriteringsfråga”, säger han till SvD.

Under strecket
Publicerad
Göran Lambertz.

Göran Lambertz.

Foto: TT
Annons

I ett perspektiv riktar SvD:s juridiske kommentator Mårten Schultz skarp kritik mot justitierådet Göran Lambertz efter att Sveriges Radios Ekot och Aftonbladet hittat fel i Lambertz bok Quickologi. I boken behandlar Göran Lambertz rättsprocesserna kring Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick. Mårten Schultz skriver att Lambertz serverat en bluff - något Göran Lambertz vänder sig emot. I en tidigare intervju med SvD har Göran Lambertz sagt att han fått uppgiften från polisen Seppo Penttinen, och att denne kom ihåg fel.

– Mårten Schultz har inte riktigt hängt med i nyhetsflödet. Alla vet att det inte var en bluff. Jag skrev som jag trodde att det var eftersom det var det besked jag fick. Kallar man det för en bluff är man lite slarvig med ord.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons