Annons

Wild RoseLam feelgood helt utan överraskningar

Jessie Buckley som Rose-Lynn.
Jessie Buckley som Rose-Lynn. Foto: Scanbox

Jessie Buckley som spelar huvudrollen i ”Wild Rose” är av gott virke men filmbygget hon ska hålla ihop är lamt, genomsnittligt och helt utan överraskande inslag.

Under strecket
Publicerad

Rose-Lynn är inte som alla andra. När hon muckar från fängelset, efter ett brott som andas mer fylleslag än regelrätt ondska, åker hon direkt till sin manlige vän för stadigt men kravlöst sex, först därefter till sina barn som hon inte träffat på ett år och som numera ser mormor som sin nya mamma. Märk väl ingen värdering i detta, även kvinnor är bara människor, särskilt huvudpersonen här, rebell och mer ”gallus” (tupp) än de flesta män.

Det intressanta är snarare resan som Rose företar, inte klassresan utan mer den mentala. Från slarvig tonårsmorsa med höga mål om en karriär som countrysångerska till stabil förälder med mer jordnära ambitioner. Från drömmen om Nashville till insikten om ”No place like home” – inför en jublande skara på det lokala haket. Alltjämt i sina krämvita cowboystövlar, skinnjackan i samma färg och med en country-devis tatuerad på armen: ”Tre ackord och sanningen”. Sen bara – ut med all skit.

Annons
Annons
Annons