Annons

Laleh drömmer om Cornelis Vreeswijk

Laleh skriver låtar på svenska, engelska och persiska. Hon låter dessutom som om Cornelis Vreeswijk har återuppstått i en annan människas kropp. - Tur att han inte lever för då skulle han väl stöta på mig, skrattar Laleh.

Under strecket
Publicerad

I början av hajpen kallades Laleh för Laleh P. Men det berodde mest på att hennes efternamn Pourkarim inte fick plats i rubriken på hemsidan. Hon har tagit god tid på sig för att göra sin debutplatta och sett till att hon fått ett skivkontrakt där hon får bestämma i princip allting, till och med att en viss procent av försäljningen ska gå till välgörenhet, typ Greenpeace eller Amnesty.

- De vågade inte säga till mig hur jag skulle vara. Jag behöver ingen flashig producent och vill inte gå in i studion i två veckor och tralla som en fjolla. Många i min omgivning sa att jag inte skulle klara av att göra allt själv.
Men nu har det gått ett par år och på skivkonvolutet står det: ”Skriven, framförd, inspelad och producerad av Laleh”. Hon ligger på listorna med låten Invisible (my song) och folk hajade till när hon sjöng Han tuggar kex på P3 Guldgalan, som sändes i SVT. På singelkonvolutet finns en bild där en fyraårig Laleh stirrar allvarligt.

Annons
Annons
Annons