Laktosfria semlor i år

Köerna ringlar redan långa till konditori Vetekatten. Nytt för i år är laktosfria fastlagsbullar. ”Alla ska kunna få sig en semla”, säger Sofia Enoksson-Rito till SvD.se.

Under strecket
Publicerad
Klockan 11.30 på tisdagen såg det ut så här på Vetekatten i Stockholm. Rejäl kö inomhus, men inte så lång att den räckte ut på gatan.

Klockan 11.30 på tisdagen såg det ut så här på Vetekatten i Stockholm. Rejäl kö inomhus, men inte så lång att den räckte ut på gatan.

Foto: JOAKIM LUNDGREN
Annons

Det ringer stup i kvarten i bakgrunden på konditori Vetekatten på Kungsgatan i Stockholm och Sofia Enoksson-Rito har egentligen inte tid att svara. Kön ringlar mot dörren och lagom till lunchrusningen kommer den sträcka sig utanför entrén spår de anställda som är vana vid fettisdagsrusningen sedan tidigare år.

– Förra året tror jag vi sålde 12 000 bullar. I år har vi cirka 7 000 förbeställda. Så nu har vi laddat med extra personal, säger Sofia Enoksson-Rito till SvD.se.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons