Annons

Läkemedelsjätte lämnar in konkursansökan

Läkemedelsjätten Purdue Pharma ska, enligt källor, träffa en överenskommelse utanför domstol. Bolaget upphör att finnas till, skadestånd på tre miljarder dollar betalas och samtliga vinster från medicinen doneras till offer. Arkivbild.
Läkemedelsjätten Purdue Pharma ska, enligt källor, träffa en överenskommelse utanför domstol. Bolaget upphör att finnas till, skadestånd på tre miljarder dollar betalas och samtliga vinster från medicinen doneras till offer. Arkivbild. Foto: AP/TT

En av de största aktörerna i opioidepidemin i USA väntas betala enorma skadestånd och konkursförklara bolaget för att undvika rättegångar.

Under strecket
Grim Berglund / TT
Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska läkemedelskoncernen Purdue Pharma är nära att träffa en överenskommelse utanför domstol för att undvika tusentals stämningar i den pågående opioidkrisen. Purdue Pharma tillverkar Oxycontin, ett av de läkemedel som orsakat störst skada i opioidepidemin främst i USA.

Uppgörelsen innebär, enligt Reuters och The New York Times, att Purdue Pharma lämnar in ett slags konkursansökan och upphör att finnas till som bolag i dess nuvarande form.

Annons
Annons
Annons