Annons

Läkaren utskriven från IVA: ”Helt fascinerad av vården”

Nazir är fortfarande sjukskriven. Tidigt varje morgon, innan människor kommer ut på gator och torg, tar han en promenad. Lite längre, dag för dag.
Nazir är fortfarande sjukskriven. Tidigt varje morgon, innan människor kommer ut på gator och torg, tar han en promenad. Lite längre, dag för dag. Foto: Emma-Sofia Olsson

Smittad av covid-19 hamnade läkaren Nazir på intensiven – på Karolinska sjukhuset där han själv arbetade på akuten. Nu berättar han om de svåra dygnen för SvD. ”Jag var maktlös, tvungen att släppa allt”, säger han.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Sedan överläkaren Nazir blev sjuk i covid-19 har vänner och läkarkolleger över hela världen hört av sig för att fråga hur han mår. ”Det är så fantastiskt, vilken omtanke!” säger han.

Foto: Emma-Sofia Olsson

Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Foto: Jessica Gow/TT

Nazir vet inte om han smittades på jobbet.

Foto: Emma-Sofia Olsson

Det började som en smygande trötthet. Först trodde Nazir, 61, att det var allt jobb på akutkliniken på Karolinska universitetssjukhuset i Solna som gjorde sig påmint, men på kvällen den 20 mars blev han även svag och lite febrig. Temperaturen visade 38,2 grader och han ringde sin chef: ”Jag befarar att det är något på gång”.

– Jag skulle jobbat helg men kunde så klart inte gå till jobbet. De som hamnar på Karolinska Solna numera är jättesjuka och jag fick inte smitta någon.

Annons
Annons
Annons