Annons

”Läkare kan inte jämföras med kassapersonal”

Foto: Claudio Bresciani/TT

Var tror Karl Beijbom att den extra vårdpersonalen till de privata köerna i hans liknelse kommer ifrån? Det skriver AT-läkaren Fanny Nilsson i en replik om privata sjukförsäkringar.

Under strecket
Publicerad

Karl Beijbom har på SvD Debatt 3/1 skrivit ett tacktal till alla med privata sjukvårdsförsäkringar. Det är roligt att personer utanför vårdsektorn engagerar sig i denna otroligt viktiga debatt som blossade upp i december – till följd av DN:s granskning hur de privatbetalande förlänger vårdköerna för andra, samt ilskan efter öppnandet av Camilla Läckbergs osmakliga Stureplansinstans Hedda Care. (Vårdmottagningen är bisarrt nog uppkallad efter Hedda Andersson, som kämpade för fattiga kvinnors rätt till vård). Tyvärr bygger Beijboms artikel på samma missuppfattningar och lögner som sjukvårdsbolagen, Hedda Care och andra aktörer försöker hamra in.

Bärande i Beijboms text är en liknelse med mataffären. ”Det är som på Konsum. En enda öppen kassa och 20 i kö. En andra kassa öppnas – och simsalabim uppstår två köer med 10 personer i varje kö.”

Annons
Annons
Annons