Läkare i protest skingras med batong

Sjukvårdspersonal i Quetta, Pakistan, protesterar mot bristen på skyddsutrustning i arbetet med covid-19-sjuka.
Sjukvårdspersonal i Quetta, Pakistan, protesterar mot bristen på skyddsutrustning i arbetet med covid-19-sjuka. Foto: Arshad Butt/AP/TT

Hundratals läkare och annan sjukvårdspersonal, några iklädda munskydd och arbetskläder, har protesterat i staden Quetta i Pakistan.

De som protesterade hävdar att regeringen inte har hållit löften om att leverera skyddsutrustning till de som vårdar coronapatienter.

TT-Reuters
Publicerad
Annons

Polis och demonstranter drabbade samman och polisen tog till batonger för att skingra de sjukvårdsanställda. Tiotals personer greps men uppgifterna går isär om hur många det handlade om – enligt nyhetsbyrån AP rör det sig om upp till 150 personer medan Reuters rapporterar 30 gripna. De gripna anklagas för att ha brutit mot förbudet mot allmänna sammankomster, som införts för att minska smittspridningen.

Det lokala styret i provinsen Balochistan, där Quetta är huvudstad, hävdar att de sjukhus som vårdar coronapatienter har tillgång till skyddsutrustning. Myndigheterna hävdar också att de läkare som protesterade i Quetta inte vårdar smittade.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons