Annons
X
Annons
X

”Lägre grekisk tillväxt betonar vikt av avtal”

Utsikterna för Greklands tillväxt har försämrats. Denna utveckling understryker vikten av att snabbt avsluta den andra översynen av landets räddningsprogram. Det sade EU-kommissionens ekonomiska taleskvinna Annika Breidthardt vid en pressbriefing på torsdagen.

Av Direkt
Greklandskrisen
Greklands och EU:s flaggor på en gata i Aten.
Greklands och EU:s flaggor på en gata i Aten. Foto: Yorgos Karahalis/AP

– Kommissionen noterar IMF:s nedrevidering av prognosen för Grekland. Indikatorer har på senare tid varit svagare och pekat mot lägre tillväxt, vilket inte är förvånande med tanke på osäkerheten kring den andra översynen, sade Annika Breidthardt.

– Detta understryker vikten av att avsluta översynen så snart som möjligt, fortsatte hon.

I sin aprilprognos sänkte IMF Greklands tillväxt till 2,2 procent för 2017 från 2,8 procent i prognosen i oktober.

Annons
X

Eurogruppen enades vid mötet på Malta den 7 april om de stora reformerna i den andra översynen – främst pensioner och skatter. De tekniska detaljerna måste dock utarbetas i förhandlingar mellan tjänstemän från långivarna och Grekland.

Annika Breidthardt sade att arbetet fortsätter men att inget datum har satts för när tjänstemännen från kommissionen, IMF, ECB och euroländernas räddningsfond ESM ska återvända till Aten för slutförhandlingar.

När den andra översynen av räddningsprogrammet är avslutad kan eurogruppen ge klartecken för nästa delutbetalning av nödlån.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons

  Greklands och EU:s flaggor på en gata i Aten.

  Foto: Yorgos Karahalis/AP Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X