Annons

Lagändring försvårar EU-utträde

GRUNDLAGEN Eftersom det svenska EU-medlemskapet inte är folkligt förankrat, vänder vi oss emot de grundlagsförändringar som kan komma att klubbas den 24 november. Det skriver Jimmie Åkesson och Kent Ekeroth, Sverigedemokraterna.

Under strecket
Publicerad

Den grundlagsförändring som riksdagen den 2 juni i år enhälligt röstade för i en första omgång, och som kan komma att klubbas igenom den 24 november, innefattar punkter som försvagar det svenska medborgarskapet, grundlagsbefäster mångkulturalismen samt innebär krav på att grundlagen åter måste ändras i det fall Sveriges vill träda ur den europeiska unionen. För oss och våra partikamrater är alla dessa förändringar ytterst beklagansvärda eftersom de försvagar svenskarnas status och rätt till själv- bestämmande.

Vi kan ha viss förståelse för att inget av de andra sju riksdagspartierna opponerar sig mot cementeringen av mångkulturalismen eller urholkningen av det svenska medborgarskapet, Sverige- demokraterna är ju faktiskt det enda parti som står i opposition i de frågorna. Det som oroar och förvånar oss är att det är så tyst bland Sveriges EU-kritiker. Varför råder närmast total tystnad om att Sveriges konstitution ändras för att befästa EU-medlemskapet?

Annons
Annons
Annons