X
Annons
X

Laga thai på rätt sätt

Kryddstarkt På den thailändska ön Koh Lanta lär man sig laga thaimat under semestern. Vågbrus och syrsors sång retar aptiten.

– Ni svenskar gillar verkligen thaimat. Svenskar är nästan alltid flest på mina kurser, se bara här i gästboken, skrattar norskan Junie Kovacs i den 35-gradiga hettan.
Det är hon som bossar på matlagningsskolan Time for Lime där hon sedan fem år leder kurser tillsammans med en thailändsk kock.
Matkurser finns på många håll i Thailand, men på Koh Lanta, en stor ö sydöst om Phuket, sker allt på skandinaviska och dessutom vid strandkanten i skuggan av djungelklädda berg.

– Thaimat går relativt snabbt, är fräscht, nyttigt och enkelt att lära sig, konstaterar Junie Kovacs, som på kurserna också visar hur man gör när man väl kommit hem till Skandinavien.

Annons
X
Annons
X
Annons
X