Annons

Låg smittspridning i Skåne – provtagningen utökas

Alf Jönsson, regiondirektör, och Eva Melander, smittskyddsläkare, under onsdagens pressträff med Region Skåne i Regionhuset i Malmö om coronapandemins utveckling i regionen.
Alf Jönsson, regiondirektör, och Eva Melander, smittskyddsläkare, under onsdagens pressträff med Region Skåne i Regionhuset i Malmö om coronapandemins utveckling i regionen. Foto: Johan Nilsson/TT

Det finns en samhällsspridning i Skåne – men smittspridningen är låg, uppger Region Skåne som nu utökar sin provtagning.

– Vi ser inga trender eller tecken på en ökning, säger regionens smittskyddsläkare Eva Melander under en presskonferens på onsdagen.

Under strecket
Anna Karolina Eriksson / TT
Publicerad

Antalet avlidna i sviterna av covid-19 uppgår till 169 personer i Skåne, enligt regionens statistik från onsdagen. Man ser inte heller att fler har dött i regionen – oavsett dödsorsak – under den pågående pandemin.

Totalt har närmare 15 000 personer provtagits i Skåne. Hittills har provtagningen gällt dem som behöver läggas in på sjukhus och boende på äldreboenden samt personal inom vård och kommunal omsorg.

Annons
Annons
Annons