X
Annons
X

Låg ränta bäddar för överhettning

Riksbankens mål måste breddas. Dagens inflationsmål är för smalt och skapar en räntepolitik som snarare ökar svängningarna i ekonomin, än minskar dem. Det skriver analytikern Peter Malmqvist.

Riksbankens mål måste breddas. Dagens inflationsmål är för smalt och skapar en räntepolitik som snarare ökar svängningarna i ekonomin, än minskar dem, skriver 
Peter Malmqvist.
Riksbankens mål måste breddas. Dagens inflationsmål är för smalt och skapar en räntepolitik som snarare ökar svängningarna i ekonomin, än minskar dem, skriver Peter Malmqvist. Foto: TOMAS ONEBORG

Var och en förstår att något måste vara fel på räntepolitiken när Riksbanken styrränta i dag ligger på samma extremt låga nivå som under finanskrisen 2008, då banken Lehman Brothers kollapsade. I dag är ju svensk ekonomi stark. Det mesta växer – BNP, sysselsättning, vinster och börskurser. Under finanskrisen rasade allt. Inte en kurva pekade uppåt.  

Riksbankens mål måste breddas. Dagens inflationsmål är för smalt och skapar en räntepolitik som snarare ökar svängningarna i ekonomin, än minskar dem, skriver Peter Malmqvist.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X