Recension

Romeo å Julia åsså lilla PuckLäckert för barn med humor och romantik

Under strecket
Publicerad
Annons

Bo W Lindström och Anna Svensson i Pantomimteaterns Pierrots hemlighet. Foto: Martin Skoog
I år är det Shakespearefeber på teatrarna. Den är så smittsam att den också drabbar den allra yngsta publiken. Och det är väl i sin ordning att 25-årsjubilerande Dockteatern Tittut, kallad för den minsta nationalscenen, ger sin version av den klassiska tragedin om kärleksparet från Verona: Romeo å Julia åsså lilla Puck.

I Christer Dahls fria fantasi efter den klassiska förlagan förbjuds den stilige katten Romeo från den röda familjen att leka med den bedårande kissen Julia från de vitas hus.
Striden mellan den röda och vita rosen blir i Tittuts tappning bokstavlig och konkret. Den trivselbullige katten Puck (på rymmen från Shakespearekomedin En midsommarnattsdröm, kantänka) önskar inget hellre än att de skall kunna leka tillsammans alla tre. Men Romeo och Julia möts och ser varandra djupt i kattögonen trots familjernas fräsande förbittring. Julia ger sin tass till Romeo och de bryter ut i en lyckligt jamande duett. ”Julia, du är min fiskbulle”, trånar Romeo till barnpublikens hörbara förtjusning.

Annons
Annons
Annons