Annons

Labourpolitiker slåss om skulden för valfiasko

Livet går vidare för brittiska Labour som upplevde sitt största valnederlag sedan 1935 – men morgondagens arbetarparti väntas inte ledas av Jeremy Corbyn och John McDonnell, partiledare respektive ekonomiska talesperson. Arkivbild.
Livet går vidare för brittiska Labour som upplevde sitt största valnederlag sedan 1935 – men morgondagens arbetarparti väntas inte ledas av Jeremy Corbyn och John McDonnell, partiledare respektive ekonomiska talesperson. Arkivbild. Foto: Peter Byrne/AP

Brittiska Labour gjorde sitt sämsta val sedan 1935. Jakten på syndabockar pågår för fullt och två av partiets toppnamn tar på sig skulden för valkatastrofen – och önskar se en kvinna som inte bor i London som ny partiledare.

Under strecket
TT
Publicerad

Brittiska Labour har påbörjat rannsakningsprocessen efter partiets värsta valresultat sedan 1935 som resulterade i att partiet miste femtio platser i parlamentet. I ett öppet brev till Sunday Mirror ber partiledaren Jeremy Corbyn om ursäkt för Labours tillkortakommanden, särskilt i historiska Labourdistrikt.

"Jag är ledsen att vi inte nådde hela vägen fram och jag tar mitt ansvar för det", skriver Corbyn och avslutar brevet med att Labour kommer igen "under ett nytt ledarskap".

Annons
Annons
Annons