Kyla och snö på väg till södra Sverige

Hittills har snöfallen över Sverige varit begränsade till Norrland och norra Svealand, men snart kan snön nå även den södra delen av landet. Arkivbild.
Hittills har snöfallen över Sverige varit begränsade till Norrland och norra Svealand, men snart kan snön nå även den södra delen av landet. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

I veckan väntas kallare väder och snö i stora delar av södra Sverige, som hittills haft en mestadels regnig vinter. Men i kustområdena och på Gotland blir det fortsatt blött.

Under strecket
Lucas Brischetto / TT
Publicerad
Annons

Trots att det redan hunnit bli januari har vintern låtit vänta på sig i södra Sverige, som haft regn snarare än snö den senaste månaden. I veckan kan det bli ändring på det, åtminstone för Svealand och Götalands inland.

– Det går mot att det blir lite kallare, med ett par minusgrader i stora delar av södra Sverige, vilket då skulle innebära att det kan bli vinter per definition i veckan. Kanske inte för kustnära områden men för Svealand och inre Götaland i alla fall, säger Mattias Burtu, meteorolog på SMHI.

Annons
Annons
Annons