X
Annons
X

Kyckling-racet

KLIMATSMART MAT. Kyckling är den moderna maten som är skonsammare för hälsan och klimatet än fläsk och biff. Inte så konstigt att vi äter mer än någonsin. Men hur mår egentligen våra klimatsmarta kycklingar? SvD har rest runt i Sverige för att finna svaret.

Hallå livet! Vad har du att erbjuda mig? En liten kyckling tittar fram ur skalet hos kläckeriföretaget Blenta i Blentarp. Här kläcks nästan hälften av alla de 74 miljoner kycklingar som föds upp i Sverige på ett år. Efter hård avel går resan från 67 gram ägg till 1,9 kilo slaktfärdig kyckling på blott 33 dagar.
Hallå livet! Vad har du att erbjuda mig? En liten kyckling tittar fram ur skalet hos kläckeriföretaget Blenta i Blentarp. Här kläcks nästan hälften av alla de 74 miljoner kycklingar som föds upp i Sverige på ett år. Efter hård avel går resan från 67 gram ägg till 1,9 kilo slaktfärdig kyckling på blott 33 dagar. Foto: LARS PEHRSON

– Klimathotet påverkar oss alla. Vi har kanske en liten chans, men bara om alla drar åt samma håll, säger Jimmy Samuelsson som är vd för Guldfågeln.

Hallå livet! Vad har du att erbjuda mig? En liten kyckling tittar fram ur skalet hos kläckeriföretaget Blenta i Blentarp. Här kläcks nästan hälften av alla de 74 miljoner kycklingar som föds upp i Sverige på ett år. Efter hård avel går resan från 67 gram ägg till 1,9 kilo slaktfärdig kyckling på blott 33 dagar.

Foto: LARS PEHRSON Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X