Annons

Kvinnornas krogdrömmar blev verklighet i Gambia

Att öppna restaurang i ett tropiskt land är en dröm för många. Ett ställe med intressanta gäster, exotiska recept och hemkänsla. På en varm plats där man arbetar i shorts och tillbringar dagen på en vit strand.

Under strecket
Publicerad

Liz Chapman och dottern Jenny Daly tillsammans med Chapmans kock Ousman Blaisemanneh.

Bild 1 av 1

Liz Chapman och dottern Jenny Daly tillsammans med Chapmans kock Ousman Blaisemanneh.

Bild 1 av 1
Liz Chapman och dottern Jenny Daly tillsammans med Chapmans kock Ousman Blaisemanneh.
Liz Chapman och dottern Jenny Daly tillsammans med Chapmans kock Ousman Blaisemanneh.

I Gambia träffar jag fyra europeiska kvinnor med varsin restaurang. Egentligen är de sex, eftersom två arbetar med sina döttrar. Alla kom hit på semester och blev förtjusta i landet och människorna. Och bestämde sig för att stanna.
När Sonja Hansens man gick bort fortsatte hon att driva restaurang Scala med samma personal och inriktning. Innan de kom till Gambia 1992 hade de drivit ett värdshus i Naestved nära Köpenhamn.

Annons
Annons
Annons