X
Annons
X
Recension

Westworld Kvinnorna måste få revansch i ”Westworld”

”Westworld” är årets mest emotsedda tv-serie. Men den är också en viktig pusselbit för HBO:s framtid. SvD:s Elias Björkman har sett den.

Evan Rachel Wood som Dolores. Foto: HBO
Läs mer om SvD om tv-serier

Till Westworld kommer de som har råd att förverkliga sina innersta drifter och önskningar. Du kan få vad du vill – utlopp för alla former av sexuella fantasier, mörda vem och så många du vill, leka sheriff i klassiskt västernäventyr med revolvermän och efterlysta mästerskyttar samt uppleva skottväxlingar på dammiga gator. Det är ändå aldrig någon som dör eller tar skada: Westworlds invånare är oerhört avancerade robotar, kodade för att tillfredsställa. När dessa kusligt människolika maskiner skjutits eller stympats lagas de och omprogrammeras, för att vakna till en lika solig morgon som den dessförinnan, och dagen innan det.

Tv-jätten HBO behöver en ny dramasuccé. Särskilt med den kostsamma floppen ”Vinyl” i färskt minne hoppas många chefer att ”Westworld” ska bli kanalens nya gigant, i paritet med snart insomnade ”Game of thrones”. Men detta gigantiska projekt har kantats av problem och uppskjutna premiärdatum. Det ryktas om att HBO varit så missnöjt att kanalen drivit igenom omfattande ominspelningar.

James Marsden och Evan Rachel Wood.

Foto: JOHN P JOHNSON/HBO Bild 1 av 6

Människorobotar i gärningen.

Foto: JOHN P JOHNSON/HBO Bild 2 av 6

Bild från filmen ”Westworld” från 1973.

Foto: IBL Bild 3 av 6

Bild från filmen ”Westworld” från 1973.

Foto: IBL Bild 4 av 6

Bild från filmen ”Westworld” från 1973.

Foto: IBL Bild 5 av 6

Bild från filmen ”Westworld” från 1973.

Foto: IBL Bild 6 av 6
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X