Annons

Kvinnorna drar kortaste strået

Trots att den egentligen är förbjuden så spirar den. Kärleken på jobbet. När jag hade mitt första sommarjobb på en landsortstidning fick jag snabbt höra tasslet om alla kärlekspar på redaktionen. Det var en sju–åtta stycken. Eftersom det tog ett tag att kartlägga de amorösa kopplingarna så blev det några veckors paranoia. Tänk om man skulle råka snacka skit om någons sambo i fikarummet.

Publicerad

Det lärde mig att privata och yrkesmässiga relationer inte bör blandas ihop. Blotta misstanken att en chef tar speciell känslomässig hänsyn, eller tvärtom måste bevisa att han eller hon inte gör det, gör det hela olämpligt.

Därför var det skönt att jobba inom mediekoncernen MTG som genomsyrades av Jan Stenbecks filosofi: Om två arbetskamrater nödvändigtvis måste prassla så åker en ut. Men vem är det som ryker? Den här veckan kom ännu ett exempel på att det nästan alltid är kvinnan. Eftersom Sjätte AP-fondens styrelse godkänt att vd Erling Gustafssons partner Åsa Rödén fick bli chef för att av fondens bolag, så måste hon bort.

Annons
Annons
Annons
Annons