Recension

Din för evigt amen!Kvinnor visar kärlekens baksida

Under strecket
Publicerad
Annons

Din för evigt amen! är en 45 minuter lång pjäs om två kvinnor som lever total innestängda. Det som en gång var kärlek har nu blivit fängelser.
En av dem har helt enkelt bara tagit slut en dag, ”som ett paket mjölk” och sagt upp jobb och äktenskap. Maken var samtidigt hennes chef - så en ansökan var nog.
Den andra väntar på att en man ska återvända och under tiden räknar hon timmar och skriver kärleksbrev. Det går 8 640 timmar på ett år, säger hon långsamt.
Nu lever båda som döda - eller möjligen redan avlidna - likt två Beckettfigurer som repeterar delar av sina liv, sin besatthet.
Tiden har stannat och därmed livet, eller tvärtom.
Pjäsen Din för evigt amen! handlar om hur en manlig blick urholkat två kvinnor. Båda har blivit fråntagna sina liv - genom händelser som lett fram till dödslängtan och livskris. Malin Morgan har skrivit ett drama som egentligen
är två monologer om baksidan av kärleken, det att bli objekt och tappa bort sig själv.

Hon själv och Rebecka Englund Teper spelar den korta texten på caféscenen, Teater Giljotin. Regissören Josefin Lennström har lagt till tystnad, låter verkligheten fara förbi som bussar och ambulanser, och en fantastisk skrattscen som är en märklig blandning av munterhet, panik och kvävningsanfall.
Vem tillhör våra liv? frågar Malin Morgan. Kärlek kan vara ett sätt att tappa nyckeln.

Annons
Annons
Annons