Annons

Kvinnor i finansbranschen halkar efter i lön

Den svenska finansbranschen fostrar kvinnliga chefer som få andra branscher. Var tredje person i finansbranschens företagsledning eller styrelse är kvinna, visar en kartläggning som tidningen Finansliv har gjort. Men på högsta toppen är könsobalansen fortfarande utbredd, enligt tidningens så kallade Maktindex.

Under strecket
Publicerad

Kungsledens vd Biljana Pehrsson, SEB:s vd Annika Falkengren och Lena Olving, vd för teknikbolaget Micronic Mydata är tre exempel på kvinnliga vd:ar.

Foto: SVD/MONTAGE. Bild 1 av 5

Källa: Finansliv

Bild 2 av 5

Källa: Finansliv

Bild 3 av 5

Källa: Finansliv

Bild 4 av 5
Bild 5 av 5

**Skillnaden mellan **antalet män och kvinnor i ledande positioner inom bank-, finans- och försäkringsbranschen må vara relativt liten, men den har fortfarande sina tydliga uttryck, inte minst i lönen. Ojämställdheten lever. Det visar en kartläggning av branschen som tidningen Finansliv har gjort och som SvD Näringsliv i dag kan presentera delar av.

Men dessa skillnader börjar betraktas i ett nytt ljus – jämställdhet mellan könen ses i dag som något affärskritiskt. Och om arbetet med jämställdhet verkligen ska lyckas så krävs den allra högsta ledningens engagemang.

Annons
Annons
Annons