X
Annons
X

Kvinnor i finansbranschen halkar efter i lön

Den svenska finansbranschen fostrar kvinnliga chefer som få andra branscher. Var tredje person i finansbranschens företagsledning eller styrelse är kvinna, visar en kartläggning som tidningen Finansliv har gjort. Men på högsta toppen är könsobalansen fortfarande utbredd, enligt tidningens så kallade Maktindex.

**Skillnaden mellan **antalet män och kvinnor i ledande positioner inom bank-, finans- och försäkringsbranschen må vara relativt liten, men den har fortfarande sina tydliga uttryck, inte minst i lönen. Ojämställdheten lever. Det visar en kartläggning av branschen som tidningen Finansliv har gjort och som SvD Näringsliv i dag kan presentera delar av.

Men dessa skillnader börjar betraktas i ett nytt ljus – jämställdhet mellan könen ses i dag som något affärskritiskt. Och om arbetet med jämställdhet verkligen ska lyckas så krävs den allra högsta ledningens engagemang.

Kungsledens vd Biljana Pehrsson, SEB:s vd Annika Falkengren och Lena Olving, vd för teknikbolaget Micronic Mydata är tre exempel på kvinnliga vd:ar.

Foto: SVD/MONTAGE. Bild 1 av 5

Källa: Finansliv

Bild 2 av 5

Källa: Finansliv

Bild 3 av 5

Källa: Finansliv

Bild 4 av 5
Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X