X
Annons
X

Popdrottningarna regerade Grammisgalan

Det blev popdrottningarnas kamp på Grammisgalan – och Zara Larsson vann. Världsstjärnan tog hem tre av de tyngsta priserna: årets låt, årets album och årets artist.

– Tre priser! Det är inte klokt, säger Larsson i ett förinspelat klipp.

Av TT
Läs mer om Uppropet #metoo

Före galan var det fördel Tove Lo. Sångerskan var nominerad i fem kategorier och fick också den första tunga utmärkelsen, den för årets pop, med albumet "Blue lips (Lady wood phase II)". Ett ytterligare pris blev det – det som hon önskade sig mest i förväg – för årets textförfattare.

Men sedan tog Zara Larsson över taktpinnen. Efter priset för årets artist följde det för årets låt ("Only you") och det avslutande priset årets album för "So good".

Icona Pop, Tove Lo, Janice och många fler tågade in på Grammisgalans vita "röda mattan" tillsammans i en manifestation för metoo-rörelsens artistupprop "När musiken tystnar".

Foto: Christine Olsson/TT Bild 1 av 5

Tove Lo tog hem två priser på årets Grammisgala. Hon vann i kategorin för årets album och som årets textförfattare.

Foto: Christine Olsson/TT Bild 2 av 5

"Tre priser! Det är inte klokt", hälsade årets stora vinnare Zara Larsson i ett förinspelat klipp.

Foto: Christine Olsson/TT Bild 3 av 5

"Jag har skrivit patriarkatet faller över hjärtat. För att få det att falla måste vi använda hjärtat", säger Lisa Ekdahl när hon tar emot sitt pris.

Foto: Christine Olsson/TT Bild 4 av 5

Årets hederspris gick till Kenneth Gärdestad. "Det är med sista krafterna jag tog mig hit", sade han från scenen och fortsatte: "Jag är inte så stadig. Det här blir det sista stora hurra-ropet".

Foto: Christine Olsson/TT Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X