Annons

Kvinna omkom när fritidsbåtar kolliderade

En kvinna i 20-årsåldern omkom natten till onsdagen när två fritidsbåtar kolliderade vid Värmdölandet i Stockholms skärgård. En ung man är misstänkt för sjöfylleri och vållande till annans död. Även föraren till den båt kvinnan satt i är misstänkt för att ha kört berusad.

Under strecket
Publicerad

Olyckan inträffade vid fyratiden på torsdagsmorgonen. En hardtop motorbåt med fem unga män i 20-årsåldern lämnade restaurangen Wermdö golf och country club efter en kvälls festande. Där hade också den unga kvinnan och en manlig bekant till henne varit. De begav sig hemåt i en styrpulpetbåt. Sikten var dålig och rutorna på båten immiga när de fem männen körde rakt in i styrbordssidan på den andra båten. Krocken var så hård att kvinnan senare avled av skadorna, hennes bekant slungades ur båten och klarade sig utan skador. Ingen av de unga männen i den påkörande båten skadades. - Det finns inga vittnen till händelsen, men sikten var väldigt dålig, de kan inte ha sett någonting, säger Lars Gretas, vakthavande befäl på Nackapolisen.

Båda förarna fick lämna blodprov och togs in för förhör men släpptes under gårdagen. - Det var deras beteende och att de troligen luktade alkohol som gjorde att man misstänker dem för sjöfylleri och bad dem lämna blodprov, säger Lars Gretas. Analysen av blodproven blir klar om en till två veckor. Det finns ingen gräns för sjöfylleri av normalgraden, däremot går gränsen för grovt sjöfylleri vid 1,0 promille alkohol i blodet. Olyckan inträffade i Återlögafjärden utanför Tranarö, ett område som sjöpolisen bevakar extra väl. Anledningen är bland annat den nattklubb som ungdomarna hade besökt under kvällen. Siffrorna för sjöfylleriet väntas öka dramatiskt i år. Hittills har sjöpolisen rapporterat 39 överförfriskade båtförare.

Annons
Annons
Annons