Annons
X
Annons
X

Kvinna mördad i Hallunda

En kvinna har hittats död i en lägenhet i Hallunda söder om Stockholm. En misstänkt gärningsman har gripits och polisen har inlett en förundersökning om mord, enligt aftonbladet.se.

Av TT

– Det har skett inne i lägenheten. Eftersom det kan finnas vittnen arbetar vi med att försöka höra alla som kan ha sett eller hört någonting, säger Peter Asp, vakthavande befäl på Stockholmspolisens länskommunikationscentral, till TT.

Larmet kom in till polisen klockan 16.20 på torsdagseftermiddagen. Kvinnan var död när polisen kom till lägenheten.

– Vi kom dit samtidigt som ambulansen och ambulanspersonalen påbörjade återupplivningsförsök men de avbröts snabbt. Hennes liv gick inte att rädda, säger Asp.

Annons
X

En teknisk undersökning ska göras på platsen. Polisen vill i nuläget inte gå in på hur hon bragtes om livet.

Den misstänkte mannen är 22 år och den mördade kvinnan 21. Enligt polisen i Södertörn var det personer som slog larm om att det var oroligt och bråkigt i en lägenhet. 22-åringen greps i anslutning till lägenheten.

– Motivet är oklart men vi vet att de har en relation till varandra. Hon var hemma hos en bekant när han kom dit, säger Hesam Akbari, informationsansvarig vid polisen i Södertörn.

Mannen ska förhöras under kvällen. Polisen har hittat ett vapen som kan ha använts för att ha skadat kvinnan och som nu ska skickas på analys. Enligt Akbari är inga skjutvapen inblandade.

Stockholm TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X