Kvinna fruktar för livet sedan maken tagit barnen

En 43-årig man står åtalad vid Stockholms tingsrätt misstänkt för grov kvinnofridskränkning mot sin fru, övergrepp i rättssak samt grov egenmäktighet med barn. I mars i år förde han ut sina och hustruns två småbarn till Irak mot mammans vilja. Nu fruktar kvinnan för sitt och barnens liv.

Under strecket
Publicerad
Annons

Från 2001 till och med mars i år misstänks mannen ha misshandlat kvinnan vid upprepade tillfällen. Enligt kammaråklagare Åsa Ideströms stämningsansökan har 43-åringen vid minst tio tillfällen slagit hustrun, ofta i huvudet och ansiktet, och hotat att döda henne och hennes släktingar.

Paret reste till Irak i början av året och väl där skilde sig mannen från kvinnan. Han reste sedan tillbaka till Sverige medan barnen, som är födda 2002 och 2004, och deras mamma var kvar i irakiska Kurdistan. Barnen hölls undan från mamman av mannens släktingar och de fick inte träffa mamman på tre månader. Mannen ska ha hotat att döda kvinnan om hon reste tillbaka till Sverige. Hon gjorde det ändå för att kunna polisanmäla mannen, som då greps.
Elisabeth Fritz är målsägandebiträde för kvinnan och säger:

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons