Kvinna döms för mord på sin sambo

Mannen hittades död i en utbränd bil i naturområdet Hedlandet 2018. Bild ur polisens förundersökningsprotokoll.
Mannen hittades död i en utbränd bil i naturområdet Hedlandet 2018. Bild ur polisens förundersökningsprotokoll. Foto: Polisen

Kvinnan köpte stora mängder klorin, bensin, spackel och färg efter att sambon plötsligt försvunnit. Senare hittades mannen död i en utbränd bil och kvinnans jordkällare visade sig vara hastigt renoverad.

Nu fälls hon för mordet på sin sambo – ett brott hon tidigare friats för.

Erika Nekham/TT
Publicerad
Annons

Mannen anmäldes försvunnen den 10 december 2018 av sin pappa som inte hört något från sonen på flera dagar. Sista livstecknet kom via ett sms den 5 december, men anhöriga har reagerat på att det var formulerat på ett sätt som inte stämde överens med mannens sätt att skriva. Däremot liknade det hur hans sambo brukade formulera sig.

Några dagar efter att efterlysningen gjorts hittades mannen död, i en utbränd bil i naturområdet Hedlandet i Eskilstuna kommun. Misstankarna riktades snart mot mannens sambo, en 46-årig kvinna som under måndagen dömdes av Svea hovrätt till 16 års fängelse för mord, brott mot griftefriden och grovt bedrägeri. Men ett tag såg det ut som att hon skulle gå fri från mordanklagelserna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons