Kvinna döms för mord på sin make

Lunds tingsrätt dömer en 50-årig kvinna till rättspsykiatrisk vård för mord på sin make i parets bostad i skånska Lomma i april i fjol. Arkivbild.
Lunds tingsrätt dömer en 50-årig kvinna till rättspsykiatrisk vård för mord på sin make i parets bostad i skånska Lomma i april i fjol. Arkivbild. Foto: Emil Langvad/TT

En 50-årig kvinna döms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för mord på sin make i parets bostad i skånska Lomma, skriver Sydsvenskan.

Under strecket
Publicerad
Annons

I november fastslog Lunds tingsrätt att kvinnan var skyldig till att ha dödat mannen, men först nu, efter det att kvinnan genomgått en stor rättspsykiatrisk undersökning, har tingsrätten tagit ställning vad gäller straffpåföljd och brottsrubricering.

Det var i april i fjol som polis larmades till bostaden. Kvinnan påstod då att okända personer brutit sig in i parets lägenhet. Där hittade polisen den döde maken och misstankarna riktades snabbt mot kvinnan. Mannen hade huggits ihjäl med ett vasst föremål, troligen medan han sov.

Annons
Annons
Annons