Annons
X
Annons
X

Kvinna dog av vattenförgiftning efter radiotävling

En trebarnsmamma i USA ställde upp i en radiotävling i hopp om att vinna en Nintendo Wii till sina barn. Tävlingen gick ut på att dricka stora mängder vatten utan att gå på toaletten – och resulterade i att kvinnan avled av akut vattenförgiftning. Nu får hennes familj 116 miljoner kronor av radiostationen.

En domstol i Kalifornien, USA har slagit fast att radistationen KDND-FM och dess ägare är ansvariga för trebarnsmammans död i januari 2007, skriver brittiska
BBC på sin webbsajt.

Hon hade deltagit i tävlingen, där de tävlande drack 225 milliliter vatten var femtonde minut utan att gå på toaletten.

Trebarnsmamman förlorade tävlingen och dog några timmar senare av akut vattenförgiftning, som orsakas av att den normala elektrolytbalansen rubbas på grund av ett för snabbt, och stort, intag av vatten. Detta kan få hjärnan att svälla och stoppar vitala funktioner som andning.

Annons
X

Kvinnan tros ha druckit 7,5 liter vatten under tävlingen.

Under rättegången menade KDND-FM och dess ägare, Entercom, att kvinnan själv borde ha förstått att tävlingen kunde vara farlig. Ingen av de personer som organiserat tävlingen har åtalats, men tio anställda på radiostationen har fått sparken efter händelsen, uppger CNN.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X