Kvalet till PGA-golfen inlett

Under strecket
Publicerad
Annons

Kvalet till PGA-touren i golf har inletts. Med fyra svenskar i ett tufft startfält där även en 35:e plats räknas som en seger. För svensk herrgolf är detta kval en av de viktigaste tävlingarna på senare tid.

Den amerikanska herrtouren är den största. Mest prispengar, bäst banor, bästa spelarna. Men det är ingen enkel resa att ta sig dit. 1 300 spelare har i olika omgångar kvalspelat för att ta sig till finalspelet på La Quinta i Kalifornien. 171 av dessa är med i den final som nu avgörs över 108 hål under sex dagar. De 35 bästa spelarna får en plats på nästa års tour.
Gabriel Hjertstedt, Calle Pettersson, Christofer Hanell och Richard S Johnson är svenskarna som utmanar ett helt gäng med kända namn. Scott Simpson, US Open-segrare 1987 och sju gånger vinnare på touren, tvingas kvala för att stanna kvar. Toursegrare som Steve Pate, Curt Byrum, Russ Cochran, Brandel Chamblee, Paul Goydos, Ken Green, Gary Hallberg och Nolan Henke, är i samma pressade situation. Utmanade av spelare som vunnit på andra turer och unga hungriga spelare som vill upp och kämpa om de fantastiska två miljarder (!) kronor i prispengar på de 48 tävlingarna. Ett snitt på 43 miljoner kronor per tävling.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons