X
Annons
X

”Kunskap om matallergier behöver spridas”

Det behövs ett nationellt centrum för matöverkänslighet. Forskning och mer kunskap är nödvändigt för att förbättra situationen för miljoner som lider av överkänslighet mot mat, skriver Maritha Sedvallson, Astma- och Allergiförbundet, tillsammans med två professorer.

Familjer med överkänslighet för mat lever ofta med stor rädsla runt maten, vilket leder till att man skapar ”säkra zoner” som sträcker sig betydligt längre än vad som behövs, skriver artikelförfattarna.
Familjer med överkänslighet för mat lever ofta med stor rädsla runt maten, vilket leder till att man skapar ”säkra zoner” som sträcker sig betydligt längre än vad som behövs, skriver artikelförfattarna. Foto: Claudio Bresciani/TT

En grupp experter har tillsammans med samtliga viktiga intressenter inom matområdet tagit fram en strategi för att skapa ett bättre liv för de två miljoner av befolkningen som lider av födoämnesöverkänslighet. Det behövs en samordning av kunskap inom området. Därför föreslås i strategin att det skapas ett nationellt centrum för matöverkänslighet med uppgift samla och sprida kunskap om allergier och annan överkänslighet mot mat.

Familjer med överkänslighet för mat lever ofta med stor rädsla runt maten, vilket leder till att man skapar ”säkra zoner” som sträcker sig betydligt längre än vad som behövs, skriver artikelförfattarna.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X