Kungsholmsvåldtäkt kan ha kopplingar till överfall på Östermalm

En 44-årig kvinna våldtogs natten till söndag i närheten av ryska ambassaden. Ärendet kan ha kopplingar till en tidigare våldtäkt och två våldtäktsförsök på Östermalm. ”Vi utesluter inte att det rör sig om samma gärningsman”, säger polisen till SvD.se.

Publicerad
Annons

En 44-årig kvinna våldtogs natten till söndag i en park bakom ryska ambassaden på Kungsholmen. Ingen är gripen och det finns heller ingen misstänkt men enligt målsägande var förövaren en man mellan 30-35 år, cirka 180 cm lång. Enligt polisen rör det sig om en grov och fullbordad våldtäkt och gärningsmannen ska bland annat ha slitit av kvinnan kläderna.

Sedan tidigare söker Stockholmspolisen efter en och samma gärningsman som ska ha genomfört en våldtäkt och två våldtäktsförsök i trakten kring Gärdet på Östermalm. Samtliga målsägande har gett liknande signalement, en man i 30-35 årsåldern med lite längre mörkt hår och mörka kläder. Polisen har även tagit fram en fantombild på gärningsmannen som bland annat visats upp i TV 3-programmet Efterlyst.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons