Kunglig kris river upp känslor inom familjen

Sprickan inom kungafamiljen har tagit sig olika uttryck. På vaxkabinettet Madame Tussauds flyttades avbildningarna av prins Harry och Meghan efter beskedet om att prinsparet vill lämna sina nuvarande roller. Kvar står endast avbildningen av drottning Elisabeth samt prins William och hans hustru Kate.
Sprickan inom kungafamiljen har tagit sig olika uttryck. På vaxkabinettet Madame Tussauds flyttades avbildningarna av prins Harry och Meghan efter beskedet om att prinsparet vill lämna sina nuvarande roller. Kvar står endast avbildningen av drottning Elisabeth samt prins William och hans hustru Kate. Foto: Victoria Jones/AP/TT

Prins Harry och hans hustru Meghans beslut att lämna sina nuvarande roller har lett till en konflikt i den brittiska kungafamiljen. Drottningen sägs vilja hitta en lösning inom kort och har därför kallat till ett krismöte. Schismen sätter familjerelationerna och de kungliga stadgarna på prov.

Julius Bengtsson/TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

I linje med de brittiska tidningarnas förmåga att hitta fyndiga epitet på rubrikvänliga nyheter har prinsparets annonserade separation från hovet redan fått ett namn: Megxit. Ironiskt nog har den i veckan nästan lyckats konkurrera ut en annan skilsmässa av allmänintresse, nämligen det brittiska EU-utträdet.

Och att det som sker inom kungafamiljen är stort råder det inga tvivel om. Av det pressmeddelande som hovet skickade ut som svar på nyheten framgår att beslutet inte förankrats hos drottningen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons