Annons

Kungarna av thrash är tillbaka

Stora hårdrockare. Amerikanska Slayers karriär har kantats av kontroverser, avhopp och skador. Nästan tre decennier efter att gruppen bildats står de ändå, i originalsättning, på Sweden Rocks största scen. För trummisen Dave Lombardo är det aldrig för sent för en nytändning.

Publicerad
Slayers gitarrist Kerry King stod på Sweden Rocks stora scen i torsdags. King har varit med i bandet sedan starten.
Slayers gitarrist Kerry King stod på Sweden Rocks stora scen i torsdags. King har varit med i bandet sedan starten. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX

Det har varit lite nervös stämning på hårdrocksfestivalen Sweden rock, belägen utanför Sölvesborg i Blekinge. Den amerikanska thrash metal-kvartetten Slayer ställde två kvällar tidigare in sin konsert i Bochum i Tyskland när sångaren och basisten Tom Araya plötsligt tappade rösten. Men det finns ingen anledning att oroa sig – bandet är på plats och Araya kan prata igen. Nyligen har frontmannen även kämpat med, och opererats för, de fysiska efterdyningarna av hans headbangande genom åren. Men trummisen Dave Lombardo, 45, menar att Slayer snarare är mer vitalt än någonsin.

Slayers gitarrist Kerry King stod på Sweden Rocks stora scen i torsdags. King har varit med i bandet sedan starten.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons