Annons
X
Annons
X

Kunder lämnar Grand Hotel efter SD-gala: ”Markerar avstånd”

Flera kunder väljer att flytta sina evenemang från Grand Hotel i Stockholm. De gör det i protest mot att hotellet hyrt ut lokaler till fredagens omdiskuterade prisgala där Sverigedemokraterna bjudit in andra europeiska politiker.

Av TT
SD:s gala på Grand Hotel
Nigel Farage, ledare för det EU-fientliga brittiska partiet Ukip, talade på Sverigedemokraternas gala på fredagen.
Nigel Farage, ledare för det EU-fientliga brittiska partiet Ukip, talade på Sverigedemokraternas gala på fredagen. Foto: Tomas Oneborg

Först ut var Metro Mode som flyttade ett evenemang som skulle ha hållits på fredagen på Grand Hotel till Hotell Diplomat.

"Hur kan man inte låta företag bli informerade om den lilla petitessen och låta oss som bolag själva göra ett aktivt val om vi vill vistas under samma tak som Sverigedemokrater och extremister från Europa", skriver Metro Mode-redaktören Petra Tungården i ett blogginlägg.

Sedan följde Child 10 Award and Summit som är ett möte och en prisgala som uppmärksammar barnrättshjältar. Den skulle ha hållits mellan söndag och tisdag på Grand Hotel, men flyttas nu till Hotel Haymarket.

Annons
X

– Vi vill tydligt markera vårt avstånd mot konferensen som genomfördes i fredags, säger Sara Damber, vd för Reach for Change som är en av arrangörerna, till Metro.

Filip Odelius, som är marknadschef på Grand Hotel, har inte möjlighet att prata om specifika bokningar och vilka gäster som bor, eller ska bo, på hotellet.

– Däremot, om frågan gäller avbokningar generellt, så är det självklart jättetråkigt, säger han till TT.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Han berättar att situationen är ny för hotellet.

  – Vi har ett jättestort arbete framför oss för att undvika att hamna i en liknande situation igen. Men just nu är det lite för tidigt att säga mer än så.

  Hotellet har också fått låga recensioner och kritik på sin Facebooksida på grund av SD-festen.

  – Även det som händer på Facebook just nu är en ny situation för oss och vi kommer ägna väldigt mycket tid åt det här framöver, säger Filip Odelius.

  Annons
  Annons
  X

  Nigel Farage, ledare för det EU-fientliga brittiska partiet Ukip, talade på Sverigedemokraternas gala på fredagen.

  Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X