Annons
X
Annons
X

Kultursvepet 29 november

Krönikören Marcus Birro får en rejäl släng av sleven, av bloggaren och tjejjouranställda My Vingren. Dessutom ”galna” mammor och en konstnärlig ex-president.

Foto: JOEL RYAN Bild 1 av 1

Bild 1 av 6

Sångare i miljonsäljande band erkänner barnvåldtäkt

Foto: JOEL RYAN

Sångaren Ian Watkins i popmetallbandet Lostprophets har erkänt våldtäktsförsök på en bebis och andra barnsexbrott,
enligt The Guardian. Samtidigt har det dykt upp bilder där Watkins besöker barn på sjukhus i sin roll som ”ambassadör för unga personer” för Kidney Wales Foundation, enligt Daily Mail.

Den 36-årige sångaren i numera upplösta Lostprophets riskerar ett långt fängelsestraff och misstankar finns att han utnyttjat sitt kändisskap och begått fler brott både i Storbritannien och i andra länder. Han står åtalad för brotten tillsammans med två kvinnor.

När jag intervjuade Ian Watkins 2004 berättade han att bandets texter handlar om att ”lyfta på arslet och göra något av ditt liv.” Ett råd han uppenbarligen inte följt. Istället är han en av de mest hatade männen just nu i sociala media.

Annons
X
Annons
X
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT Bild 1 av 1

Bild 2 av 6

Marcus Birro får rejält mothugg

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

För två dagar sedan skrev Marcus Birro en krönika i Expressen med rubriken
”Många feminister siktar på fel saker”. Inledningen löd: ”Den aggressiva avarten av feminismen ägnar sig ofta åt att skuldbelägga alla män. De ser system och strukturer överallt.”

Nu får han svar på bloggen Genusfolket
där My Vingren skriver: ”Du vet inte vem jag är. Men det är mig du siktar på när du i din senaste krönika skriver om den 'aggressiva avarten av feminister'. Det är mig du ber komma upp ur skyttegraven.”

Hon fortsätter: ”Men du. Du ställer dig i en anfallsgrav, en löpgrav. Till skillnad från skyttegraven jag står i används löpgravar för att soldater lättare ska komma fram mot fienden. Du anfaller. Det är du som siktar åt helt fel håll. Du siktar ner i diket som försvarar kvinnor och mäns rättigheter.”

Annons
X
Annons
X
Foto: AP PHOTO/AMY SANCETTA Bild 1 av 1

Bild 3 av 6

JD Salingers opublicerade verk läckta på nätet

Foto: AP PHOTO/AMY SANCETTA

JD Salinger

Tre tidigare opublicerade noveller av J.D. Salinger har lagts ut på nätet. Författaren, som är mest känd för sin roman ”Räddaren i nöden”, ville inte att novellerna skulle publiceras när han levde utan ett par decennier efter sin död. Han dog för tre år sedan men nu finns texterna ändå ute,
enligt The Guardian. Bland annat finns en tidig version av ”Räddaren i nöden”.

Titlarna på novellerna är: ”An Ocean Full of Bowling Balls”, ”Paula” och ”Birthday boy”. Reaktionerna bland fansen är blandade.

Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Bild 4 av 6

Jake Bugg etta i England

Jake Bugg
ligger etta på den brittiska independent-listan med albumet ”Shangri-La”. Han tog sig upp på toppen av Official record store chart före de nya albumen med Arctic Monkeys och Robbie Williams.
Kolla min intervju med Jake Bugg i serien ”Amster möter”.

Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Bild 5 av 6

Mammor och författare är lika galna

Manusförfattaren och fotografen Charlotte Colbert funderar i sin nya utställning på om mammor och författare delar en gemensam galenskap som beror på deras isolering,
enligt The Independent. I utställningen ”A day at home” leker hon med förhållandet fantasi och verklighet i en hemma-kontext. Läs Colberts egen artikel och titta på bilderna.

Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Bild 6 av 6

President Bush en konstnärlig typ

När förre presidenten George W Bush nyligen ställde upp i Jay Lenos talkshow hade han ritat av programledaren. Tydligen målar presidenten och
enligt The Independent är det inte så pjåkigt. ”Jag är en målare. Du kanske inte tycker att jag är en målare. Men jag tycker jag är en målare”, säger Bush till Leno. Kolla bilden på Leno här.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X