Kulturskolans chef fick sparken

Problemen för Kulturskolan i Stockholm fortsätter. Oenighet om skolans inriktning och om hur besparingarna slår har lett till att kulturskole­chefen Hans Skoglund avsatts. Nu har också de omdiskuterade avgiftshöjningarna beslutats.

Publicerad
Annons

Den 4 december var sparförslaget för Kulturskolan i Stockholm uppe i kulturnämnden. Den politiska majoriteten i Stadshuset anser att det handlar om den generella besparingen på 1,5 procent, som gäller för alla kommunala verksamheter i Stockholm, samt ett intäktskrav på just Kulturskolan som motsvarar en besparing på ytterligare 1 procent. Främst skulle detta tas på administration och lokaler, enligt majoriteten. Men förvaltningens förslag innebar istället cirka 30 tjänster bort, vilket på grund av deltider motsvarar 40-50 personer, merparten lärare.

Kulturskolans chef Hans Skoglund sa i SvD samma dag som beslutet skulle fattas att han, om förslaget klubbades, inte kunde garantera att alla elever kunde fortsätta som vanligt efter jul­lovet. Det skulle ta tid att strukturera om verksamheten, ansåg han:

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons