Annons
X
Annons
X

Kulturhuset backar om Tintin

Nu backar Behrang Miri och behåller Tintin-böckerna på Kulturhusets ungdomsavdelning Tiotretton. - Det är inte Kulturhusets ledning som har tagit det här beslutet, säger kulturhusets chef Eric Sjöström till SvD.

Foto: SCANPIX

Efter en intensiv debatt i dagstidningar, på facebook och på twitter om att Tintin censurerats och plockats bort från Kulturhusets ungdomsavdelning kom under förmiddagen ett nytt besked från Kulturhusets ledning med chefen Eric Sjöström i spetsen;

– Jag fick reda på det här igår kväll. Det är den konstnärliga ledaren Behrang Miri själv som tagit beslutet, inte Kulturhusets ledning. Vi tar inte bort böcker eller censurerar. Det är en självklarhet.

Tintin-böckerna blir kvar på biblioteket. Och Behrang Miri tycker nu att beslutet att plocka bort böckerna i första skedet fattades för snabbt.

Annons
X

”Jag ville lyfta ett debattinlägg omkring diskrimineringsfrågor, men inser nu att det är fel att plocka bort litteratur”, säger Behrang Miri i ett pressmeddelande.

MER:
Vad kan du om Tintin? Gör SvD:s Quiz

Han får dock fortsatt stöd av kulturhuschefen Eric Sjöström;

– Behrang Miri kommer absolut att fortsätta här på Kulturhuset. Han har många bra tankar och idéer om hur ungdomsverksamheten kan utvecklas. Det kommer att märkas här på Kulturhuset under hösten.

LÄS ÄVEN:
Översättare: Moralpanik och censur

LÄS ÄVEN:
”Anfäkta och anamma, vad gör Kulturhuset?”

Vad kan du om Tintin? quiz.svd.se ”Anfäkta och anamma, vad gör Kulturhuset?” blog.svd.se

tt

Annons
Annons
X
Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X