Annons

”Kulturen finns med redan i planeringen av ny stadsdel”

Här i Slakthusområdet, bakom Globen i Stockholm, har kulturförvaltningen och Stadsmuseet fått i uppdrag att göra en omfattande kulturlivsundersökning som ska ligga till grund för områdets utveckling, skriver stadbyggnad- och kulturborgarrådet Roger Mogert.
Här i Slakthusområdet, bakom Globen i Stockholm, har kulturförvaltningen och Stadsmuseet fått i uppdrag att göra en omfattande kulturlivsundersökning som ska ligga till grund för områdets utveckling, skriver stadbyggnad- och kulturborgarrådet Roger Mogert. Foto: Bertil Ericson /TT

Stockholms stad har fört in kulturen redan i planeringsskedet av nybyggnation. ”Det är ett nytt sätt för staden att jobba”, skriver Roger Mogert, S, stadsbyggnad- och kulturborgarråd i Stockholm.

Under strecket
Publicerad

”Att vara liberal är att vara kluven. Att ständigt föra argument åt två håll, vare sig nu debatten utkämpas inom en själv eller på offentlig plats. Att vara liberal är att mot en sorts människor försvara det som man nästa dag måste angripa hos en annan. Det kan inte gärna vara lätt för någon att vara en ärlig liberal.” Jag ska medge att det känns märkligt att citera en gammal folkpartiledare i ett svar på en artikel från Folkpartiets nya inkarnation, Liberalerna.

Men Gunnar Heléns citat ringar i mångt och mycket in Lotta Edholms offentliga debatterande om utvecklingen av Stockholms kulturliv. Särskilt när man ställer det mot hur hennes parti agerar i formella situationer. Det vill säga när man har möjlighet att fatta beslut om just den utveckling man så gärna kritiserar offentligt.

Annons
Annons
Annons