Annons
X
Annons
X

Kultur i fin form

NYA SVD. Från och med imorgon flyttar kulturmaterialet till SvD:s nyhetsdel. Det blir mer debatt och mer fördjupande texter. Och ett tjockt kulturmagasin varje söndag.

Mer förjupning och mer debatt. Och ett tjockt kulturmagasin varje söndag.
Mer förjupning och mer debatt. Och ett tjockt kulturmagasin varje söndag.

I morgon anländer nya, omgjorda SvD, med en rosa del för näringsliv och sport, och en nyhetsdel, dit vi på kulturen flyttar, och där vi bland annat ska samsas med nyheter och opinion. Dessutom kommer kulturmaterialet att återfinnas i ett nytt, fylligt söndagsmagasin som får premiär om fyra dagar.

Läsarna kommer både att känna igen sig och upptäcka spännande nyheter. Vi fortsätter att som tidigare förse er med aktuella recensioner av film, konst, teater, dans, musik, litteratur och spel. Idag-sidan blir självklart kvar, liksom den legendariska understreckaren – samt naturligtvis reportage och intervjuer.

Mer än tidigare kommer kulturen att ge utrymme åt debatt och längre, genomarbetade artiklar, som ska erbjuda bakgrund, sammanhang och analys.

Annons
X

Med andra ord, fördjupa och förklara är några av nyckelorden, och de kommer bland annat att prägla SvD Insikt, ett nytt dagligt uppslag med syfte att tränga bakom nyhetsrapporteringen, och diskutera vad som egentligen händer. En gång i veckan är det kulturredaktionen som står för Insikt.

På lördagarna dyker Bokfört upp, en helt ny sida där vi ställer personliga och professionella frågor till författare, förläggare, översättare och andra i bokvärlden.

I söndagens nya kultur- och samhällsmagasin ligger en stor del av fokus på texten, och intentionen är att spegla en komplicerad och dynamisk samtid, i form av recensioner, essäer, intervjuer och reportage.

Söndagsmagasinet rymmer flera nyheter, som Utblick där vi berättar om intressanta kulturevenemang i och framför allt utanför Sverige. Vidare introducerar vi en fyllig nekrolog, där vi inspirerade av brittiska tidningar presenterar en nyligen avliden person, känd eller okänd, men väl värd att berättas om.

Kulturen har alltid varit viktig i Svenska Dagbladet – så även framöver.

Annons
Annons
X

Mer förjupning och mer debatt. Och ett tjockt kulturmagasin varje söndag.

Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X