Annons

”Kultur fick honom att glittra”

Eva Hamilton, vd på Sveriges television, beskriver Jarl Alfredius som en framförallt ”schyst” person. ”Han var också en sådan som in i det sista aldrig var rädd för att prata om sådant som var svårt och jobbigt”, säger hon till SvD.se.

Under strecket
Publicerad

Jarl Alfredius, journalist och tidigare nyhetsankare på SVT:s Aktuellt, har avlidit, uppger Sveriges Television.

Foto: FOTO: INGVAR KARMHED / SVD Bild 1 av 10

Jarl Alfredius mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt när de debatterar för första gången i Aktuellts studio på SVT i Stockholm, 19/3 2007.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX Bild 2 av 10

Jarl Alfredius i SVT-studion.

Foto: INGVAR KARMHED/SVD Bild 3 av 10

Jarl Alfredius och Ingela Agardh på Nobelfesten 1997.

Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX Bild 4 av 10

Marianne Rundström och Jarl Alfredius med champagneglas vid millenieskiftet som sändes i SVT1 fredagen 31 december 1999.

Foto: CARL-JOHAN SÖDER/SVERIGES TELEVISION/SCANPIX Bild 5 av 10

Ny milenniebild. Lars Adaktusson, Christer Ulfbåge, Nedjma Chaouche, Claes Elfsberg, Yvonne Åstrand, Henrik Ekman, Anna Hedenmo, Jarl Alfredius, Ann-Britt Pettersson Ryd, Marianne Rundström, Tobias Lennér och Katarina Sandström. Årtalet 2000 i bakgrunden.

Foto: CARL-JOHAN SÖDER/SVERIGES TELEVISION/SCANPIX Bild 6 av 10
Foto: CARL-JOHAN SÖDER/SVT Bild 7 av 10

SVT Aktuellts utsände reporter Jarl Alfredius rapporterar framför TV-kameran om oroligheterna i Sarajevo, Bosnien, under inbördeskriget i Jugoslavien 1993.

Foto: JÖRGEN HILDEBRANDT / SCANPIX Bild 8 av 10

Jarl Alfredius, Mostar 1994.

Foto: FOTO: SVT Bild 9 av 10

SVT Aktuellts reporter och nyhetsuppläsare Jarl Alfredius vid sitt skrivbord på sin arbetsplats Aktuellts nyhetsredaktion i samband med en visning av nyhetsreadaktionens nya lokaler Stockholm 1986.

Foto: LARS HEDBERG / SCANPIX Bild 10 av 10

Eva Hamilton tycker att Jarl Alfredius i många år levererat ett högkvalitativt programledarskap i det som hon kallar ”ett av Sveriges viktigaste program”.

– Han var en väldigt schyst person, en person som aldrig lät sig duperas av sitt eget kändisskap, som haft stark känsla för vänskap, för vad som är rätt och fel, säger Eva Hamilton till SvD.se.

Annons
Annons
Annons